loading
Jeste li rezervirali svoj termin pregleda?
Kontaktirajte nas

Povijest

Poliklinika Glavić Dubrovnik

Poliklinika Glavić Dubrovnik

Poliklinika Glavić danas djeluje na dvije lokacije, u Dubrovniku i Zagrebu. Tijekom svoje 20 godina duge povijesti uvijek je težila biti ispred svog vremena, pa tako i 1995. godine osnivanjem prve privatne neurološke i psihijatrijske ordinacije na području Dubrovačko-neretvanske, te jedne od prvih u Hrvatskoj.

2006. godine Poliklinika Glavić počela je s djelatnosti medicinsko-biokemijskog laboratorija. Četiri godine kasnije Poliklinika zadovoljava zakonske norme rada djelatnosti općeg medicinsko-kemijskog laboratorija i medicine rada te njihovo djelovanje organizira kroz Ustanovu za zdravstvenu skrb Glavić.

2015. godine Poliklinika i Ustanova Glavić sele u novu zgradu i u prostorije opremljene najmodernijom medicinskom opremom. U cijeli ambijent  osmišljen je i implementiran koncept pod nazivom „Art & Medicine“. Svrha koncepta jest da kombinacija odabrane glazbe i umjetničkih djela akadmeske slikarice Dubravke Lošić, u prostorijama Poliklinike, stvori ambijent koji pomaže u liječenju i podizanju duha, te da klijentima i zaposlenicima vrijeme provedeno u Poliklinici učini što ugodnijim.

Sredinom 2015. godine Poliklinika pod vodstvom neurologa dr. Josipa Glavića doživljava svoj veliki uzlet posebnim iskorakom iz klasičnog okvira liječenja neuroloških bolesnika uvođenjem neurorehabilitacije na najsofisticiranijim robotima današnjice po čemu je postala i prepoznatljiva u Hrvatskoj i regiji.

Daljnjim razvojem neurologije te neurorehabilitacije robotikom širi fizikalnu terapiju i neurorehabilitacijski odjel kupnjom prvotno Armea -  uređaja za rehabilitaciju gornjih eskremiteta, a potom i krune neurorehabilitacije Lokomata - tehnološki najnaprednijeg robotskog uređaja na svijetu za rehabilitaciju donjih ekstremiteta i poboljšanje hoda. Kao logičan slijed širenja poslovanja, nabavljeni su i ostali uređaji poput Amadea, Pabla, Myra, Tyma i dr. Poliklinika Glavić osim praćenja medicinskih trendova brine o društveno odgovornom poslovanju te je javnosti postala poznatija nakon dviju velikih humanitarnih akcija kojima je omogućena besplatna neurorehabilitacija i liječenje za više desetaka neuroloških pacijenata.


Osnovna misao vodilja Poliklinike jest humanitarno djelovanje pa se tako u svakom trenutku u obje Poliklinike rehabilitira bar po dvoje pacijenata u besplatnom programu, a sve s ciljem kako bi ovakva vrsta neurorehabilitacije bila dostupna i pacijentima koji ju nisu u mogućnosti financirati.

 

Poliklinika Glavić Zagreb

Poliklinika Glavić Zagreb

Kao lider robotske neurorehabilitacije u Hrvatskoj i Jugoistočnoj Europi, 2017. godine,Poliklinika Glavić je daljnjim slijedom širenja svog opsega rada otvorila Polikliniku Glavić za neurologiju  i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te prvi neurorehabilitacijski centar robotikom u samom centru Zagreba. To je  ujedno i referentni centar  robotikom u Jugoistočnoj Europi. Novoosnovana Poliklinika Glavić unutar Green Gold Centra raspolaže širokom spektrom tehnološki najnaprednijih robotskih uređaja za neurorehabilitaciju gornjih i donjih ekstremiteta, kod odraslih i djece, poput Lokomata, Armea, Andaga, Amadea, Diega, Pabla, Tyma, Valeda i dr.

Potaknuti pozitivnim iskustvom „Art & Medicine“ koncpeta u dubrovačkoj poliklinici, ravnatelj dr. Josip Glavić želio je djelić duše, dašak višestoljetne umjetnosti i sigurnosti bedema svog rodnog Grada ponijeti u Zagreb. Ta čast pripala je akademskom slikaru i najpoznatijem cvjetnom esteti Saši Šekoranji. Šekoranja je kroz jedinstveno i ultra moderno umjetničko djelo "opasao" cijelo pročelje zida najveće „open-space“ rehabilitacijske prostorije dajući tako dojam sigurnosti u budući oporavak i novi život pacijenata.

Foto galerija

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

W3Schools