loading
Jeste li rezervirali svoj termin pregleda?
Kontaktirajte nas

Preporuke

Kako nam je Lokomat promijenio život

Kako nam je Lokomat promijenio život

Tri pacijenta, tri različite priče, tri različite dijagnoze. Ono što im je zajedničko jest rehabilitacija u Poliklinici Glavić na najsofisticiranijem uređaju za vraćanje funkcionalnosti donjih ekstremiteta odraslih pacijenata i djece - Lokomat! Željka i Ana pate od cerebralne paralize, a Ante je imao moždani udar. Danas svi oni osjećaju veliku razliku i pomak u rehabilitaciji.

"Prvi dan je moj muž dovezen u kolicima, ali se to jako brzo primijenilo. Ustao je i ono što je najbitnije, nije se bojao!", komentirala je Antova žena koja mu je stalna potpora i kritika u životu. "Sve što smo mogli probati, stvarno smo probali. Ovdje sam nakon trećeg tretmana primjetila razliku. Imala sam lakše korake.", kaže Željka. "Od rođenja sam pod fizikalnom terpijom i mala sam dva operativna zahvata. Nisam očekivala puno jer se nisam željela razočarati. Prve sam pomake primjetila nakon četvrte terapije. Svakim danom su moje noge postajale sve snažnije i mogu stajati samostalno.", s osmijehom na licu komentirala je Ana. "Terapije na Lokomatu su zanimljive jer putem igrice ja pokrećem svoje noge, ne fokusiram se na to da napravim pokret. Igram igricu i postižem rezultate u igrici i onda bez dodatnih napora i razmišljanja, nesvjesno poboljšavam svoj hod.", objašnjava Ana kako na nju utječe rad na Lokomatu. Kako je Lokomat promijenio život i ove tri priče začinio sretnim trenutcima, pogledajte u videu.

Najomiljeniji i najsofisticiraniji robotski uređaj današnjice napravljen je u svrhu vraćanja funkcionalnosti donjih ekstremiteta odraslih pacijenata i djece koji su je djelomično ili u potpunosti izgubili zbog moždanog udara, cerebralne paralize, multiple skleroze, parkinsonove bolesti, paraplegije, traumatske ozljede mozga, degenerativnog oboljenja zglobova donjih ekstremiteta, mišićne atrofije, slabosti mišića zbog nedostatka mobilnosti, paraplegije, hemiplegije i dr.

 

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

W3Schools