loading
Jeste li rezervirali svoj termin pregleda?
Kontaktirajte nas

Neurološka ordinacija

Neurološka ordinacija

Neurologija je grana medicine koja se bavi bolestima mozga, leđne moždine, perifernih živaca i mišića.

Najčešći simptomi neuroloških bolesti su:

  • glavobolje,
  • vrtoglavice,
  • poremećaji pamćenja,
  • poremećaji pokreta,
  • tremori,
  • bolovi u kralježnici,
  • slabosti ruku i/ili nogu,
  • poremećaji govora i gutanja.

 

Moguće posljedice neprepoznavanja ili neadekvatnog liječenja navedenih simptoma mogu rezultirati najčešćim neurološkim bolestima, kao što su: moždani udar, epilepsija, tumori mozga i leđne moždine, degenerativne bolesti mozga i kralježnice, autoimune bolesti, povrede mozga ili kralježnice, bolesti krvnih žila u sklopu ateroskleroze, dijabetesa, hiperlipidemije i dr.

U neurološkoj ambulanti se nakon detaljnog razgovora i neurološkog pregleda određuje dijagnostički algoritam pretraga koji može biti, ovisno o zdravstvenom stanju pacijenta, multidisciplinaran (uključivanje po potrebi i želji klijenta preglede drugih specijalističkih službi sa svrhom što cjelovitijeg sagledavanja zdravstvenog problema i njegovog rješenja).

Zbog pozitivnih rezutata u Dubrovniku, nebrojenog broja upita i želja pacijenata, Poliklinika Glavić je u travnju ove godine proširila poslovanje u području neurologije i neurorehabilitacije, te je neurorehabilitacijskom odjelu u Dubrovniku pridružila i Polikliniku za neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te prvi neurorehabilitacijski centar robotikom u Zagrebu.  Uz neurologa dr. Josipa Glavić član tima neurologa jest dr. Stela Rutović, specijalistica neurologije.

Doktorica koja je godinama radila i stjecala znanja u području neurologije na odjelu neurologije u Općoj bolnici Slavonski Brod jedina je stipendistica Europske organizacije za moždani udar. Dr. Rutović pohađala je edukaciju i usavršavala se u klinici Harlaching u Münchenu nakon čega je odlučila svoje znanje i vještine u području neurologije primijeniti u referentnom neurorehabilitacijskom centru robotikom Poliklinike Glavić u Zagrebu.

Harlaching klinika je prva i najveća klinika specijalizirana za moždani udar u Njemačkoj koju čini stručni tim koji svojim znanjima pridonosi unapređenju i poboljšanju liječenja pacijenata. Doktorica Stela Rutović za vrijeme boravka aktivno je sudjelovala u radu u jedinici za moždani udar, odjelu intenzivnog liječenje pacijenata, u laboratoriju za dopler karotidnih arterija te u radu neurološke telemedicinske mreže. 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

W3Schools