loading
Jeste li rezervirali svoj termin pregleda?
Kontaktirajte nas

Konzilijarni pregledi

Pregled psihologa

Pregled psihologa

Psihološki pregled: Vanja Marini, mag. psych

Tijekom rehabilitacije ili pak prema uputi doktora opće prakse, pacijenti mogu zatražiti i psihološki pregled ili konzultacije naše stručne suradnice Vanje Marini. Ovisno o vrsti problema, razlogu upućivanja i zahtjevima liječnika specijalista koji je pacijenta uputio, psihološki pregled prilagođava se individualnim potrebama. Uvidom u medicinsku obradu i u razgovoru s klijentom donosi se procjena o opsegu i sadržaju pregleda koji može biti napravljen kroz jedan ili više susreta.

Klinički pregled psihologa sadrži:

  • procjenu strukture ličnosti,
  • intelektualnih i mnestičkih sposobnosti.

Kad se psihologijska obrada radi na prijedlog specijalista psihijatra ili diferencijalne dijagnostike kod sumnje na psihosomatske bolesti, naglasak je na procjeni ličnosti. Kad se radi procjena za potrebe specijalista neurologa i sumnje na neurodegenerativne bolesti s problemima pamćenja, naglasak je na intelektualnom funkcioniranju i pamćenju. 

Psihologijski nalaz, analiza i mišljenje koji objedinjuje podatke prikupljene obradom od velikog je značaja u postavljanju dijagnoze i smjernica za daljnje liječenje te za ostvarivanje prava i zaštite kad su za to ispunjeni uvjeti.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija